Jak správně pečovat o laminátové povrchy

Nejčastěji využívaná alternativa k masivnímu dřevu je právě dřevotřísková deska upravená laminovacím papírem, impregnovaná melaminovou pryskyřicí - laminát. Široká škála dekorů a barev, navíc cenová dostupnost a snadná údržba ve srovnání s dřevěným masivem, činí z laminátového nábytku oblíbenou formu zařizování interiérů v domácnostech i podnicích.

 

Co ano a co ne pro laminátové povrchy

 

Prevence ochrany laminátového nábytku spočívá v udržování povrchu bez prachu a nečistot. Vyhněte se také zbytečnému namáčení, pobytu ve vlhkých prostorách či na přímém slunci. Nejháklivějšími místy laminátového nábytku jsou hrany a spoje desek, kde je nasákavost největší.

Pravidelná údržba pomocí suchého či mírně vlhkého hadříku z bavlny či mikrovlákna je plně dostačující pro zachování dobrého vzhledu.
Na skvrny či silnější znečištění si zaslouží speciální čistící prostředky určené pro lamino povrchy, nikdy však ne abrazivní prostředky či rozpouštědla, která by mohla povrch natrvalo poškodit. Nehodí se ani výrobky s voskem, které dřevu prospívají, ale laminát je nemá rád.

Stejně jako hrubé kartáče, drátěné hadry či těžké letící předměty. Laminátový nábytek nevyžaduje pravidelné ošetřovací terapie jako masivní dřevo. Běžná pravidelná údržba mu k jeho spokojenosti i trvalému reprezentativnímu vzhledu plně postačuje.

 

Laminátový nábytek z naší nabídky