Jak se správně starat o čalounění na židlích z ekokůže

Eko, syntetická či umělá kůže představuje levnější náhradu pravé kůže. Stále vypadá elegantně a luxusně, navíc je dostupná ve více barevných variacích. Úplně přesné vlastnosti a stejně dlouhou životnost však od ní očekávat nelze, což je zohledněno v ceně.

Co ano a co ne pro eko kožené čalounění


Nejlepší prevencí pro čalounění z ekokůže je stejně jako při pravé kůži vhodné umístění nábytku mimo teplotu vyšší než 25 °C a přímého slunečního záření. Přestože je eko kůže ve srovnání s přírodní úpravou vzdušnější a pružnější, tedy odolnější a měkčí, teplem by se mohla vysušit a popraskat, případně začít olupovat.

Na pravidelnou údržbu si vystačíte s měkkým hadříkem na odstranění prachu, případně vlhké přetření povrchu. Vždy je vhodné eko kůži ihned vysušit, opět jemně, hadříkem, nikdy ne fénem či na přímém slunci.

Skvrny na eko koženém čalounění na židlích či sedačce jednoduše odstraníte hadříkem, vodou a saponátem, případně mýdlem. Vyvarujte se agresivním čisticím prostředkům a kartáčkům, které by mohly poškodit povrch natrvalo. Vhodné nejsou ani prostředky určené napravou kůži.

Důkladné čištění spočívá v použití čistících prostředků určených na eko kůži. Pokud eko kožené čalounění udržujete pravidelně, roční ozdravovací kúry jako při pravé kůži nevyhnutelné nejsou.

 

 

 

Čalounění z ekokůže a nábytek z naší nabídky