Jak správně pečovat o skleněné části nábytku

Průhledné nebo matné, či dokonce malované, každopádně se širokým spektrem využití. Sklo v domácnosti, jakož i v mnoha průmyslových odvětvích má své stálé místo. Díky své větší či menší průhlednosti dokáže odlehčit, prosvětlit a zcela změnit charakter místnosti. Prosklené části nábytku v kombinaci s kovovou či jinou pevnou konstrukcí si stejně jako zbytek vyžadují svoji péči. A vzhledem ke svému povrchu io něco větší.

Co ano a co ne při čištění skla

Adekvátní umístění nábytku se skleněnými částmi mimo dosah dětí či domácích mazlíčků zvýší bezpečnost, ušetří námahu a prodlouží jeho působnost ve vašem interiéru.

Prevence formou lokalizace, ochrany před těžkými padajícími předměty, ale také pomocí
podložek pod talíře či šálky se jistě vyplatí.

Pravidelná údržba skleněných povrchů nábytku spočívá v umytí nečistot měkkým hadříkem, teplou vodou a čistícím prostředkem na sklo dvakrát týdně. Leptané nebo pískové sklo nemá v oblibě silné čistící prostředky. Zatímco leptané sklo raději vyschne samo, čiré a pískové si žádá vysušení. Vertikální povrchy upřednostňují pěnové čističe, které rychle nestékají.

Leštění pomocí prostředků s alkoholem, který díky rychlému odpařování zajistí požadovaný výsledný efekt skvěle vyleštěného skla, je na místě.

Abrazivní přípravky s mikrokročásticemi mohou skleněný povrch poškrábat, proto se těmto raději vyhněte. Důkladné čištění s moderními nanočističi ochrání sklo a udrží jej dlouho ve skvělé kondici, proto ani moderní technologie v tomto ohledu nejsou k zahození.

Při čištění prosklených částí nábytku však dbejte io další povrchy, ve kterých je sklo osazeno. Ne všechny totiž mají v oblibě vodu a alkohol, jako průhledné skleněné části.

 

Nábytek s prosklením z naší nabídky