Relaxační křeslo – nejen jako dárek

Vánoce, výročí či životní jubileum se bez dárku neobejdou. Pokud rádi darujete praktické kousky, které se jen tak rychle neminou, ale potěší dlouhodobě, každodenně a nejen obdarovaného, ​​jste na správném místě. Relaxační křeslo je totiž ideálním dárkem, a to zdaleka nejen pro dědečka.Obrázok článku

Jak vybrat správné relaxační křeslo?

Vybíráte-li křeslo jako dárek, myslete v první řadě na požadavky obdarovaného. Jinak se může stát, že pro tento solitér budete muset nalézt místo ve vlastním interiéru. Což by zas nebyla až tak velká škoda, pokud by se vám tam vešlo a hodilo.

 V závislosti na obdarovaném, kterého chcete potěšit a místa, kam ho plánujete umístit, zvažte při jeho výběru následující úvodní položky:

Pro koho? Jiné křeslo se zřejmě bude líbit juniorovi, jiné prarodičům a také manažer může mít úplně jinou představu o stylu či materiálovém provedení.

Při jaké příležitosti? Vánoce, výročí, jubileum nebo jen obnovení interiéru či dopůjčení relaxu v pohodlí domova, pohodlné relaxační křeslo je prakticky pragmatickým dárkem s každodenním využitím.

Kam? Jiné křeslo zapasuje do mládežnického pokoje, rozdílně babičce do obývacího pokoje, úplně jiné do moderní pracovny než do vintage jídelny či ložnice. Relaxační křeslo si však své místo najde i v hale u krbu či v pokoji nebo knihovně. A pravidelných pár minut na odpočinek v rámci unaháněného dne jistě ocení i manažeři ve své kanceláři.

 

Vhodné místo pro relaxační křeslo

Stejně jako jakýkoli jiný kus nábytku, i nové relaxační křeslo bude součástí interiéru, do kterého ho plánujete umístit. Proto by mělo splňovat určitá kritéria nejen nového majitele, ale i místa, která bude jeho novým stanovištěm.

 

Dostatečně velké – nejen na křeslo samotné, ale také jeho příslušenství. Relaxační křesla s podnožkami, ať už separátními nebo vysouvacími, vyžadují více prostoru než běžné stabilní křeslo, od kterého se nic speciálního neočekává.

 

Stabilní - novému nábytku, který má být pravidelně (vy)užíván, je vhodné najít trvalé místo, ne jen úschovnu, z níž vás po čase přestane bavit přesouvat jinam.

 

Praktická – relaxační křesla jsou většinou interiérová záležitost, ale nikdo vám nebrání vzít si je i na terasový vzduch. V závislosti na materiálu však pak dohlédněte, aby váš mazlíček zbytečně nevybledl či nebyl ošlehaný větrem.

 

Útulné – ať už s výhledem nebo nadhledem, relaxaci, kterou si chcete vy nebo kdokoli jiný v křesle užívat, je vhodné doplnit i příjemným okolím. Sotva vysunout podnožku a dívat přitom do zdi zřejmě není cílem odpočinku v relaxačním křesle.

 

Relaxační křesla z naší nabídky

Když už víte, komu a kam, přejděte k výběru samotného křesla. Velikost, nosnost, materiál, technické možnosti či barevné provedení jsou už jen maličkosti, které potěší a odpočinek vylepší.

 

Vybírat můžete z následujících alternativ:


Pokud potřebujete pomoci s výběrem, rádi vám poradíme nejen s vaším novým praktickým dárkem v podobě relaxačního křesla, ale také s vhodnými doplňky k němu.