Dekorační zrcadla - osvěžení vašeho interiéru

Dekorační zrcadla díky jejich originalitě dokážou přidat do místnosti šarm a osobitý nádech. Originální rám, nepravidelný tvar či dokonce barva skla umí navodit tu správnou atmosféru ideální pro váš interiér. V tomto blogu se podíváme na způsoby, jak využít jednotlivých vlastností dekoračních zrcadel a na výhody, které přinášejí do vašeho domova.  

  • Dekorační rámy

Různé druhy rámů – hrubé, zlaté, stříbrné, křišťálové, barevné a jiné, dodávají zrcadlům osobitý charakter. Použijte je jako dominantní prvek na zeď nebo jako součást vaší galerie ke zdůraznění vašeho uměleckého záměru. Tyto rámy mají schopnost zdůraznit krásu samotného zrcadla a zároveň dotvářet atmosféru místnosti. Také mohou sloužit jako centrální bod v místnosti a přilákat pozornost, čímž dodávají prostoru výjimečný styl.

  • Nepravidelné tvary zrcadel

Nepravidelné zrcadlo může sloužit jako centrální bod místnosti, přičemž přiláká pozornost a dodává místnosti osobitý styl a charakter. Umístěním zrcadla s nepravidelným tvarem na správné místo můžete opticky zvětšit prostor místnosti a vytvořit tak optickou iluzi. Rovněž může být použito ke zdůraznění určitých architektonických prvků místnosti, jako jsou oblouky, klenby nebo jiné jedinečné detaily.

  • Barva skla zrcadel

Barevné zrcadlové sklo je skvělý způsob, jak osvěžit prostor a přidat do něj barvu a zářivost. Použijte jej ke zdůraznění určité oblasti nebo k vytvoření jedinečného akcentu, který přiláká pozornost. Kombinujte barevné zrcadlové sklo s dalšími materiály, jako jsou dřevo, kov nebo kámen, pro dynamický a zajímavý vizuální efekt. Umístěte barevné zrcadlové sklo na místa, kde bude odrážet specifické prvky místnosti nebo vnějšího prostředí, čímž vytvoříte fascinující optickou iluzi. Při výběru barevného skla pro vaše zrcadlo je důležité zvážit styl a atmosféru, které chcete v místnosti dosáhnout. Např. Gold Glass neboli zlaté sklo je sklo, které svým vzhledem připomíná renesanční zrcadla s leštěnými zlatými pláty. Antique Glass, neboli antické sklo je uměle narušené zrcadlo se speciálními nepravidelnými vzory, které připomínají zbarvení způsobené plynutím času.  

  • Podsvícená dekorační zrcadla

Proč umístit podsvícená dekorační zrcadla do místnosti? Kromě estetických výhod, jako je přidání stylu a elegance, mají podsvícená zrcadla také praktické výhody. Jejich jemné osvětlení může vytvořit relaxační atmosféru a zlepšit celkovou osvětlenost místnosti. Navíc umístění podsvícených zrcadel na strategických místech může opticky zvětšit prostor a přispět k lepšímu osvětlení místnosti.

 

 

Dekorační zrcadla jsou skvělým způsobem, jak přidat do vašeho interiéru styl a eleganci. S jejich různými styly a barevnými možnostmi jsou ideálním doplňkem pro každý typ domova. Použijte je kreativně a sledujte, jak váš interiér záři novým životem.